, по-известен като Пеле, избухна на световната футболна сцена на

...
, по-известен като Пеле, избухна на световната футболна сцена на
Коментари Харесай

Кое прави Пеле толкова велик

, по-известен като Пеле, избухна на международната футболна сцена на 17 години. Тогава Бразилия печели международната купа на Мондиала в Швеция.

Нападателят е дебютирал още преди години за клубния си отбор Сантос освен това с гол против Коринтианс. В груповата фаза в Швеция той е запаса, само че в елиминациите е титуляр и това води до забележителни резултати. Пеле бележи за 1:0 над Уелс на четвъртфинала. После вкарва хеттрик на Франция на полуфинала. Във финала против домакините от Швеция той се разписа на два пъти за крайното 5:2.

Година по-късно – през 1959-ата бележи забележителните 126 гола. Част от тях са в другарски мачове против европейски тимове.

През 1962-ата година той открива отбраната на международната купа с отличен солов гол за 2:0 над Мексико. В идващия мач обаче е контузен и не влиза в игра повече. Така достойнството на играе в три финала на международно състезание има само Кафу. Единият от тези финали обаче е изгубен и Кафу има единствено две трофеи.

През 1966 година в Англия Пеле. Първо това вършат националите на България и той пропуща идващия мач – против Мексико. Португалците повтарят упражението в идващия мач и южноамериканците отпадат от шампионата.

През 1970 година обаче Бразилия опустошава всичко с необикновен атакуващ футбол. Пеле бележи първия гол за 4:1 над Италия във финала.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР