По искане на „Росенергоатом“ работна група от експерти в областта

...
По искане на „Росенергоатом“ работна група от експерти в областта
Коментари Харесай

Проект за международен атомен енергиен хъб в Далечния Изток ще обсъдят експерти


По искане на „ Росенергоатом “ работна група от специалисти в региона на енергетиката ще проучва опцията за осъществяване на самодейност за основаване на интернационален енергиен софтуерен комплекс в Далечния изток на Русия. Предлага се в основата му да залегнат перспективни съветски разработки в региона на нуклеарните енергийни установки, заяви atomic-energy.ru.

Основа на комплекса може да стане Далекоизточната АЕЦ (което е условното й наименование) с два енергоблока с реактори на бързи неутрони БН-1200, атомен химико-технологичен клъстер с високотемпературни реактори с газово изстудяване, както и клъстер от атомни енергоблокове с дребна мощ.

Предлага се атомната централа в Далечния изток да бъде ситуирана в Амурска област, покрай границата с Китай. Според създателите на самодейността електрическата енергия от такава АЕЦ би могла да бъде доставяна за предприятия, построени в комплекса, както и за чужбина. Предлага се да се разиска и въпросът за капиталово присъединяване на Китай в строителството на централата.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР