По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи

...
По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи
Коментари Харесай

41-годишен мъж, обвинен за домашно насилие, остава в ареста

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът дефинира мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Ч.С., на 41 година, притеглен като обвинен по досъдебно произвеждане за това, че на 19 юни 2020 година, в гр. Стара Загора, предизвикал на другиго, лека телесна щета, като действието е било осъществено при изискванията на домашно принуждение, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.

В хода на формираното произвеждане е открито, че обвиненият Ч.С. и потърпевшата жена преди живеели дружно. Тя била подлагана на редовно домашно принуждение. Поради тази причина дамата напуснала обвинения и дружно с децата им се изнесла от фамилното жилище. След като бил освободен от пандиза, където изтърпял наказване за породено телесно увреждане на потърпевшата, още веднъж в изискванията на домашно принуждение, те още веднъж заживели дружно. На 19 юни 2020 година Ч.С. нанесъл побой на потърпевшата и на едно от децата си. Пострадалата съумяла да избяга при свои родственици и да потърси помощ от полицията. Ч.С. бил арестуван, а на потърпевшата била оказана здравна помощ и лекуване.

След пандемията: Очаква се скок в сигналите за домашно принуждение

В хода на следствието, под управлението на Районна прокуратура – Стара Загора, се откри, че Ч.С е престъпно проявен, неведнъж осъждан, като за последно е освободен от пандиза при започване на юни 2020 година, където изтърпял наказване за породено телесно увреждане на потърпевшата, още веднъж в изискванията на домашно принуждение. Престъплението за което му е повдигнато обвиняване планува наказване „ отнемане от независимост “ за период до 3 години.

Районен съд – Стара Загора е решил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано съмнение, че Ч.С. е направил закононарушението, за което е притеглен като обвинен и съществува действителна заплаха да се укрие или да извърши друго закононарушение. Взетата по отношение на него мярка за неотклонение може да се апелира и стачкува пред Окръжен съд – Стара Загора.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР