По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи

...
По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи
Коментари Харесай

Задържаха под стража мним адвокат

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът дефинира мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на И.М.

Той е притеглен като обвинен по досъдебно произвеждане за това, че в интервала от в интервала от месец ноември 2017 година до 25.06.2018 година, в гр. Стара Загора, действайки в изискванията на продължавано закононарушение за да набави за себе си имотна полза, е възбудил и поддържал у разнообразни жители подвеждане.

Това оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Той излъгал, че е юрист по специалност и че ще заведе и ще води от тяхно име и за тяхна сметка цивилен каузи и с това им е предизвикал имотна щета в общ размер на 1035 лева, като действието е осъществено в изискванията на повторност.

В хода на формираното досъдебно произвеждане е открито, че обвиненият И.М. се срещнал с потърпевшите пред постройката на правосъдната палата в гр. Стара Загора. Той им се показал за юрист и се договорили да заведе от тяхно име каузи пред Районен съд – Стара Загора.

На няколко пъти през инкриминирания интервал обвиненият И.М. получавал финансови средства от потърпевшите за адвокатски услуги, държавни такси и други Същият обаче не бил юрист, не завел каузи в съда и употребявал средствата за персонални потребности. Обвиняемият И.М. е престъпно проявен и осъждан за машинация.

Районен съд - Стара Загора е решил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано съмнение, че И.М. е направил закононарушението, за което е притеглен като обвинен и съществува действителна заплаха да се укрие или да извърши друго закононарушение.

Взетата по отношение на И.М. мярка за неотклонение може да се апелира и стачкува пред Окръжен съд-Стара Загора.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР