По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Плевен взе постоянна мярка

...
По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Плевен взе постоянна мярка
Коментари Харесай

Задържаха сирийски гражданин за опит за нелегална миграция 

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Плевен взе непрекъсната мярка за неотклонение задържане под стража във връзка с сирийския жител – М.А.

М.А. е притеглен като обвинен, за това, че на 03.11.2016 година в гр. П. и с. В., обл. Плевен направил опит да преведе през границата на страната 10 жителя на Сирийска Арабска Република, без позволение на надлежните органи на властта, като част от тях не са навършили 16-годишна възраст – закононарушение по чл.280, ал.2 т.1 и т.3 вр. ал.1 във вр. с чл.18, ал.1 от Наказателен кодекс.

Въз основа на издадена Европейска заповед за арест, на 29.04.2022 година, причинителят е предаден на българските управляващи от Словакия, където е изтърпявал наложено наказване отнемане от независимост по отношение на подкрепяне на незаконна миграция.

Съдът е приел доводите на Районна прокуратура гр. Плевен, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано съмнение за авторството на действието и че е налице действителна и несъмнена заплаха М.А. да се укрие и да извърши други закононарушения, заради което е постановил непрекъсната мярка „ Задържане под стража “.

Действията по следствието не престават под управлението на Районна прокуратура гр. Плевен.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР