По искане на Районна прокуратура – Ямбол, съдът задържа под

...
По искане на Районна прокуратура – Ямбол, съдът задържа под
Коментари Харесай

Арестуваха мъж, нарушил съдебна заповед за защита от домашно насилие и за закана

По искане на Районна прокуратура – Ямбол, съдът задържа под стража Иван Д. Той е упрекнат за това, че в интервала 25.08.2019 година – 08.11.2019 година в гр. Ямбол, действайки в изискванията на продължавано закононарушение не е извършил Заповед за незабавна отбрана от домашно принуждение, издадена от Районен съд – Ямбол, забраняваща му да доближава на разстояние по-малко от 50 метра жилището, местоработата, местата за обществени контакти и отдих на жена, която заповед той нарушил три пъти в посочения интервал от време – закононарушение по чл.296, ал.1, вр. с чл.26, ал.1 от Наказателен кодекс.

Иван Д. е упрекнат и за това, че на 08.11.2019 година в гр. Ямбол, ул. „ Крали Марко “, се заканил с закононарушение срещу личността на дамата, употребявайки думите „ Ще те обезобразя “, „ Ще те пребия “, като действието е осъществено в изискванията на домашно принуждение и това е могло да възбуди състоятелен боязън у потърпевшата за реализирането му – закононарушение по чл.144, ал.3, вр. ал.1 от Наказателен кодекс.

Диана Ковачева провежда тематична приемна за дами, жертва на принуждение

Според прокурора, налице е обосновано съмнение за това, че Иван Д. е направил закононарушенията, в които е упрекнат. Представителят на държавното обвиняване е безапелационен, че Иван Д. може да извърши ново закононарушение.

Съдът одобри претекстовете на прокурора и задържа под стража обвинения.

Определението на Районен съд – Ямбол може да бъде обжалвано пред Окръжния съд в града.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР