По искане на Районна прокуратура – Сливен, съдът задържа под

...
По искане на Районна прокуратура – Сливен, съдът задържа под
Коментари Харесай

Четиримата задържани за нападение над полицаи остават в ареста

По искане на Районна прокуратура – Сливен, съдът задържа под стража Йонко Д., Симеон Б., Ангел Д. и Антон И. Това оповестиха от пресцентъра на Районна прокуратура- Сливен.
Те са упрекнати за това, че на 18.10.2018 година в гр. Сливен са направили непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, като действието е било съпроводено със опозиция против орган на властта – чиновници на районно управление (на МВР) –МВР- Сливен, изпълняващ обвързване по запазване на публичния ред и по своето съдържане се отличава с изключителна смелост и цинизъм - замеряли служителите на реда с разнообразни предмети (чинии, шишета, стъклени бутилки, керемиди и камъни), приканвали присъстващите жители да се бият или убият служителите на реда, отправяли обидни реплики към полицейските чиновници.
Престъпление по чл.325, ал.2, пр.1, вр. ал.1 от Наказателен кодекс за Антон И. и Йонко Д. и закононарушение по чл.325, ал.5, вр. ал.2, пр.1, вр. ал.1 от Наказателен кодекс за Симеон Б. и Ангел Д, защото са направили действието при изискванията на рисков рецидив. Те са упрекнати и за това, че на същите дата и място, незаконно пречели на орган на властта – чиновник на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи – Сливен да изпълнят отговорностите си по запазване на публичния ред, като препятствали слагането на помощни средства на Йонко Д и Ангел Д. и отвеждането в полицейското ръководство на Ангел Д. – закононарушение по чл.270, ал.1, пр.1 от Наказателен кодекс.
Според прокурора е налице обосновано съмнение за това, че Йонко Д., Симеон Б., Ангел Д. и Антон И. са направили закононарушенията, в което са упрекнати. Представителят на държавното обвиняване е безапелационен, че обвинените биха могли да се укрият или да извършат ново закононарушение. Съдът одобри претекстовете на прокурора и задържа под стража обвинените. Определението на Районен съд – Сливен предстои на обжалване пред Окръжния съд в града.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР