По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи постоянна мярка за

...
По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи постоянна мярка за
Коментари Харесай

“Задържане под стража” за 31-годишен мъж за кражба в опасен рецидив

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът дефинира непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Б.С., на 31 година

В интервала от юни до октомври, в изискванията на рисков рецидив, той разбивал входните порти на частни домове и на автосервиз, в с. Зимница общ. Мъглиж.

Мъжът лишил непознати движими движимости – шейна, мобилен телефон, хендсфри, музикална уредба за автомобил, акумулаторна батерия, детска количка, поялници, отвертки, бормашини, дърворезачка, гаечни ключове, чукове, облекла и посуда, спално долни дрехи, одеяла, вентилатор, часовници, китеници, килим, пътеки, покривки, всичко на обща стойност 1 992 лв., без единодушието на притежателите, с желание незаконно да ги присвои – закононарушение по член 196 ал.1 т.2 във.вр. с член 195, алинея 1, т. 3, вр. с член 194, алинея 1 вр. с член 29 ал.1 б. “А “ и б. “Б “ вр. с член 26, алинея 1 от Наказателния кодекс.

Част от отнетите движимости Б.С. е продал, а другите оставил при себе си.

По формираното досъдебно произвеждане, под управлението на Районна прокуратура-Казанлък, досега са осъществени разпити на очевидци, събрани са писмени доказателства, назначена е експертиза, обвиненото лице е привлечено към наказателна отговорност и делото ще завърши в най-кратки периоди. Съдът почете настояването на Районна прокуратура-Казанлък и одобри, че се касае за висока степен на социална заплаха на действието и на причинителя му, който е неведнъж осъждан /6 присъди/ за закононарушения срещу собствеността.

При установяване на мярката за неотклонение съдът взе поради и социална заплаха на обвинения Б.С., който е изтърпял наказване по последното наказание „ отнемане от независимост “, от 4 години, през април 2019 година Определението на Районен съд – Казанлък е влезнало в законна мощ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР