По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение

...
По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение
Коментари Харесай

Задържане под стража за шофьора, който пътни полицаи преследваха 360 км

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът дефинира мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на В.С., на 29 година, за безчинство, ръководство на автомобил след приложимост на наркотични субстанции и несъблюдение на полицейско предписание.

1. На В.С. е предявено обвиняване за това, че на 17.01.2019 година, в гр. Стара Загора и в с. Калояновец, общ. Стара Загора, при ръководство на лек автомобил марка „ Пежо 307 “ е направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото – не спрял на подаден звуков и светлинен сигнал като осуетил осъществяването на полицейска инспекция от двама полицейски чиновници от ОД на МВР-Стара Загора и блъснал управлявания от тях патрулен лек автомобил, марка „ Опел Астра “, като действието по своето наличие се отличава с извънреден цинизъм и смелост - закононарушение по член 325, ал.3, вр. ал.2, вр. ал.1 от Наказателен кодекс.

2. На 17.01.2019 година в гр. Стара Загора, по ул. „ Генерал Гурко “, незаконно пречил на орган на властта - двама полицейски чиновници при ОД на Министерство на вътрешните работи - Стара Загора, да изпълнят отговорностите си - да му извършат инспекция на лидер на МПС, като не спрял за инспекция при подаден светлинен и звуков сигнал от автопатрулен екип на 1 районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи -Стара Загора - закононарушение по член 270, ал.1 от Наказателен кодекс.

3. На 17.01.2019 година на път ІV-66622 / с. Ръжена, общ. Казанлък- с. Ягода, общ. Мъглиж/, в землището на с. Ягода, общ. Мъглиж, само че 200 м източно от жп прелез, в посока запад – изток, е управлявал моторно транспортно средство - лек автомобил, марка „ Пежо 307 “, след приложимост на наркотични вещества- метамфетамин, открито по надлежния ред с техническо средство - закононарушение по член 343б, ал.3 от Наказателен кодекс.

По формираното произвеждане, под управлението на Районна прокуратура-Казанлък, досега са осъществени разпити на очевидци, събрани са писмени доказателства, обвиненото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще завърши в най-кратки периоди.

Съдът почете настояването на Районна прокуратура-Казанлък и одобри, че се касае за висока степен на социална заплаха на действията и на причинителя им, по отношение на който са повдигнати три обвинявания за умишлени закононарушения, т.е. действителната заплаха да се укрие е налице.

Определението на Районен съд – Казанлък предстои на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР