По искане на Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Свиленград съдът определи

...
По искане на Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Свиленград съдът определи
Коментари Харесай

Задържаха мъж за подпомагане на сирийски граждани да преминат незаконно през страната

По искане на Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Свиленград съдът дефинира мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на А.Р, на 41 година

Той е притеглен като обвинен за закононарушение по чл.281, ал.2, т.1 и т.5 вр. ал.1 от Наказателния кодекс –  за това че на 19.06.2022 година в с. Младиново, общ.Свиленград, за да набави за себе си имотна полза, подкрепил посредством обезпечаване на превоз на четирима сирийски жители да минават в страната в нарушаване на закона. Деянието е осъществено посредством потребление на моторно транспортно средство – лек автомобил, марка „ Киа“, с български регистрационен номер.

На 19 юни 2022 година към 11,30 ч. в с. Младиново, общ.Свиленград, чиновници на Жандармерийско ръководство, гр.София, командировани да извършват служебните си отговорности като защита на държавната граница към ГПУ-Свиленград, подали светлинен и звуков сигнал за прекъсване на лек автомобил, марка „ Киа“, с български регистрационен номер. Той пътувал в посока с. Младиново – с.Дрипчево, общ.Свиленград. При инспекцията се открило, че лидерът е българския жител А.Р. В колата пътували четирима мъже, жители на Сирия, без документи за идентичност. Тримата от тях се намирали на задната седалка, а четвъртият – в багажника. Сирийските жители трябвало да бъдат превозени до гр. София против заплащане.

А.Р. е бил привлечени като обвинен за нелегално подкрепяне на мигранти да преминат през страната и арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. На 22.06.2022 година по искане на прокуратурата Районен съд – Свиленград е взел мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него. Към момента се организират дейни дейности по следствието.

Определението на Районен съд – Свиленград предстои на обжалване пред Окръжен съд – Хасково.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР