По искане на Районна прокуратура-Габрово, Районен съд-Габрово взе мерки за

...
По искане на Районна прокуратура-Габрово, Районен съд-Габрово взе мерки за
Коментари Харесай

Задържаха трима рецидивисти за кражба

По искане на Районна прокуратура-Габрово, Районен съд-Габрово взе ограничения за неотклонение „задържане под стража“ във връзка с трима рецидивисти за осъществена кражба на медна бобина от индукционна пещ за размразяване на метали.

М.Н., А.К. и А.А. са привлечени в качеството на обвинени за това, че на 21.03.2022 година в гр. Габрово, направили кражба при изискванията на рисков рецидив и след прелиминарен сговор с още едно лице, което не е осъждано. От двор на компания в гр. Габрово, посредством потребление на техническо средство – ножовка, те незаконно лишили непознати движими движимости – медна бобина с тегло 260 кг, която е част от индукционна пещ за размразяване на железни сплави, и железна количка, на обща стойност към 8000 лв. от владението на притежателя, без неговото единодушие, с желанието незаконно да ги присвоят. Кражбата е осъществена през нощта, като обвинените са знаели, че тази движимост се намира там. Изнесли са я от двора на компанията, като са я нарязали на части и са я предали за скрап.

Обвинението против тях е за кражба при изискванията на рисков рецидив, което се санкционира с отнемане от независимост. Преценено е, че от събраните досега доказателства може да се направи обосновано съмнение за авторството на действието и е налице заплаха тримата обвинени да се укрият или да извършат други закононарушения, заради което Районен съд-Габрово е почел настояването на прокуратурата за взимане на мярки за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на тях.

Определението на РС-Габрово предстои на обжалване пред ОС-Габрово.

Разследването продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Габрово.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР