По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, съдът взе

...
По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, съдът взе
Коментари Харесай

Задържаха трима апаши, опитали да откраднат кабели за 4400 лева от БТК

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, съдът взе мярка за неотклонение „ задържане под стража “ във връзка с трима мъже, по отношение на осъществен опит за кражба на кабели на БТК.

Прокуратурата е привлякла като обвинени А. К., Г. К. и Д. Д. за това, че 10 юни във великотърновското село Ресен са желали да плячкосат проводници. Апашите били “въоръжени” с железен секач, щанга „ кози крайник “, железна карабина /скоба/, прожектор, колани с халки от двете им страни, ножове. Възнамерявали да превозят жиците с краден лек автомобил. Кражбата на 250 метра далекосъобщителен кабел вид на обща стойност 4440 лв. била осуетена с помощта на намесата на полицейски чиновник при РУ- Велико Търново.

Обвиняемите А. К. и Г. К., са направили кражбата в изискванията на повторност, а Д. Д. – в изискванията на рисков рецидив. Съдът е приел доводите на прокуратура, че от събраните досега доказателства може да се направи обосновано съмнение за авторството на действието от тримата причинители и е налице заплаха да се укрият или да извършат закононарушение.

Разследването продължава под управлението на Великотърновската районна прокуратура.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР