По искане на председателя на БСП Корнелия Нинова депутатът Явор

...
По искане на председателя на БСП Корнелия Нинова депутатът Явор
Коментари Харесай

Явор Божанков вече не е част на Правната комисия по желание на Корнелия Нинова

По искане на ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова депутатът Явор Божанков към този момент не е част на Правната комисия в 48-мото Народно събрание. Самият той дефинира, че в това няма нищо трагично и не е сюрпризиран, макар че ръководителят на левицата е поискала Народното събрание да го освободи.

Той бе включен в състава на Комисията по конституционни въпроси. Към предлагането от групата на левицата не бяха импортирани претекстове.

Самият Божанков отхвърли да има спор с управлението: " Няма нищо трагично. Комисията по конституционни въпроси е не по-малко значима. Разговарял съм с сътрудниците. Не е изненада за мен преместването ми от Правна комисия, тъй че, отново ви споделям, премахване, изключване не е прецизен термин, не е точната дума, защото дружно с сътрудниците сме го решили това ", добави депутатът пред БНР.

Помолен да разяснява дали причина за рокадата не са негови изказвания, които се разграничават от формалните партийни позиции, а точно за оказване на помощ за Украйна, както и че е срещу връщането на хартиената бюлетина, Божанков съобщи: " Всеки има право на лично мнение, на нюанси, само че в Българска социалистическа партия това се зачита. Факт е, че щом мога да приказвам и да изразя мнението си, има независимост и народна власт.

По думите на Божанков няма нито нещо трагично, нито сензация към този миг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР