По искане на Окръжния прокурор на Бургас е взета мярка

...
По искане на Окръжния прокурор на Бургас е взета мярка
Коментари Харесай

Оставиха в ареста украинеца, издирван с червена бюлетина за убийство

По искане на Окръжния прокурор на Бургас е взета мярка за неотклонение " краткотрайно задържане за период до 40 дни ", по отношение на украинския жител Олексий Л.
Той е разгласен за интернационално търсене за арест и екстрадиция с алена бюлетина от 2019 година. Това оповестиха от пресцентъра на Окръжния съд /ОС/, съобщи Нова телевизия.
Украинецът е арестуван в Бургас на 24 януари. В града той е обитавал частна квартира. Престъплението, за което украинският жител се търси за ликвидиране и заливане с киселина на украинка в град Херсон, Украйна. Инцидентът е станал през 2018 година.
Определението на Окръжен съд - Бургас предстои на обжалване пред Апелативния съд в града.
Директорът на Главна дирекция „ Национална полиция ” Христо Терзийски уточни, че лицето е влезнало пешеходно в страната ни през 2018 година през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дуранкулак “.
„ Не се откри нито един адрес на територията на страната, където да е законно обитавал. Не е извършил своите отговорности като непознат жител, пребиваващ на територията на България. Има умения да работи с хладно и огнестрелно оръжие.
При задържането му е употребена единствено физическа мощ, като потреблението на оръжие не се е наложило “, посочи той. Стана ясно още, че лицето е било открито посредством снемане на отпечатъци и тяхното сравняване в базата на Интерпол, защото той е бил без документи.
Международен паспорт е бил открит на неговата брачна половинка, която обитава у нас от август 218 година Също по този начин и за да избегне разпознаването му търсеният е бил с изменена визия и даже е сменил походката си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР