По искане на Окръжната прокуратура във Варна днес Варненският окръжен

...
По искане на Окръжната прокуратура във Варна днес Варненският окръжен
Коментари Харесай

Оставиха в ареста Иван, отглеждал с баща си марихуана край Варна

 По искане на Окръжната прокуратура във Варна през днешния ден Варненският областен съд взе мярка за неотклонение " Задържане под стража “ на 35-годишния Иван И. Баща му – 59-годишният Петър Я. с определение на съда е под домакински арест, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

Иван и татко му Петър са привлечени към наказателна отговорност за държане за разпространяване на наркотични субстанции в изключително огромни размери – закононарушение по член 354а, алинея 2 от Наказателен кодекс, осъществено в съучастничество, от Окръжната прокуратура във Варна. Първоначално те бяха арестувани с разпореждане на дежурния прокурор за период до 72 часа до разглеждането на настояването на  прокуратурата до съда за установяване на непрекъснатите им ограничения.

До откриване на незаконната им активност се стигна при интервенцията на ОД на Министерство на вътрешните работи във варненското село Бенковски, където чиновниците на реда се натъкнали на наркооранжерията на бащата и сина. Под прикритие на развъждането на зеленчуци двамата засявали и отглеждали марихуана.

При претършуване в парцела са открити и конфискувани над 400 растения с друга височина, близо 108 кг суха тревиста маса, съвременно съоръжение с рефлектори, климатик, препарати за растителна отбрана, тор, гриндер за смилане на суха тревиста маса, вентилатори, лампи, радиатори от отоплителна система, саксии,  българска и задгранична валута, семена и влагоабсорбатор.

Определенията на Варненския областен съд, с които са взети ограниченията за неотклонение на татко и наследник, подлежат на митинг и обжалване пред Апелативния съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР