По искане на Окръжна прокуратура – Кюстендил съдът е постановил

...
По искане на Окръжна прокуратура – Кюстендил съдът е постановил
Коментари Харесай

Хванахме македонец, издирван в Швейцария


По искане на Окръжна прокуратура – Кюстендил съдът е постановил краткотрайно задържане под стража за период до четиридесет дни на Орхан В., жител на Република Македония, за екстрадицията му в Конфедерация Швейцария. Мъжът е бил арестуван на 09.01.2018 година при влизане в България на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Гюешево ". Той се търси от швейцарските органи за изтърпяване на наложените му санкции за няколко закононарушения - закани за ликвидиране и физическо принуждение, разпространение на опиати и обир.

Срещу Орхан В. има влезнали в действие правосъдни решения от 2006 година, 2010 година и 2014 година в Швейцария. Две от присъдите са за по дванадесет месеца " отнемане от независимост " и още една за период от седем месеца " отнемане от независимост ".

Декларирано е желание на правосъдните управляващи на Конфедерация Швейцария да изискат екстрадиция на арестуваното лице.

Наложената от Кюстендилския областен съд мярка за неотклонение непознатият жител ще изтърпява в Затвора в гр. Бобов дол до идване на формалната молба за екстрадиция и съответните документи.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР