По искане на Окръжна прокуратура – Варна съдът наложи най-тежката

...
По искане на Окръжна прокуратура – Варна съдът наложи най-тежката
Коментари Харесай

Млад мъж , обвинен за грабежа на дамска раница във Варна, остава в ареста

 По искане на Окръжна прокуратура – Варна съдът наложи най-тежката мярка за процесуална насила по отношение на 24-годишен варненец, направил обир на дамска раница при изискванията на рисков рецидив – закононарушение по член 199, алинея 1, т. 4 по отношение на член 198, алинея 1 по отношение на член 29, алинея 1, б (а) и б (б) от Наказателен кодекс, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура- Варна.

На 28 август 2021 година, малко след среднощ, обвиненият направил обир на дамска раница, съдържаща портмоне с дребна сума при, мобилен телефон и други персонални движимости. За да реализира задачата си и да отнеме чантата от нейната собственичка, младият мъж използвал мощ, атакувал в тил потърпевшата и издърпал раницата от рамото й.

Непосредствено след осъщественото от него, В.С. е арестуван от чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна. С разпореждане на наблюдаващия случая прокурор от Окръжната прокуратура в града мъжът е оставен в ареста за период до 72 часа, за да бъде доведен в съда за постановяване на мярка за неотклонение.

В.С. е добре прочут на органите на реда, осъждан е и актуалното незаконно посягане е осъществено след по-малко от месец от изтърпяване на наложено му наказване " отнемане от независимост “ за кражба в изискванията на рисков рецидив. А сегашния обир е четвърти за обвинения, като за предходните три той е осъждан от Районен съд – Варна.

Окръжният съд утвърди настояването на прокуратурата и арестуван под стража 24-годишния обвинен. Работата по бързото произвеждане продължава
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР