По искане на Окръжна прокуратура – Шумен, Съдът определи най-тежката

...
По искане на Окръжна прокуратура – Шумен, Съдът определи най-тежката
Коментари Харесай

Задържаха мъж, фалшифицирал лични карти и шофьорски книжки

По искане на Окръжна прокуратура – Шумен, Съдът дефинира най-тежката мярка за неотклонение – " задържане под стража “, по отношение на 59-годишен мъж от пазарджишко село, обвинен за присъединяване като причинител на фалшификации в проведена незаконна група, основана с користна цел – приемане на приходи от незаконна активност, а точно основаване на неистинен публични документи за идентичност и свидетелства за ръководство на МПС по британски пример. Това оповестиха от Апелативна прокуратура за Varna24.bg.

Към наказателна отговорност са привлечени общо четирима души: В.Б. на 59 години - причинител, фалшифицирал в действителност документите, Ю.М. на 54 години от Шумен – подстрекател и помощник, К.К. на 66 години от Разград – помощник, както и 40-годишната брачна половинка на В.Б., която също била помощник в схемата.

Групата работила в интервала от март 2020 година до юни 2023 година на територията на Република България.

В.Б. изготвял подправените документи против възнаграждение, а останалите имали задачата да набират клиенти. След като заплатели за " услугата “ купувачите получавали стремежи документ, кадърен да бъде използван незабавно.

С разпореждане на наблюдаващия случая прокурор фактическия причинител на фалшификациите беше арестуван за период до 72 часа с оглед довеждането му пред съда за установяване на мярка за неотклонение. Определението на Окръжния съд в Шумен, съгласно което В.Б. остава в ареста, предстои за обжалване пред Апелативен съд - Варна.

Действия по следствието на случая, почнало през 2020 година от Специализираната прокуратура, не престават под управлението и надзора на Окръжна прокуратура – Шумен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР