По искане на Окръжна прокуратура – Бургас, съдът наложи мярка

...
По искане на Окръжна прокуратура – Бургас, съдът наложи мярка
Коментари Харесай

Съдът в Бургас остави в ареста Гавин, крадял от магазини във Великобритания

По искане на Окръжна прокуратура – Бургас, съдът наложи мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Гавин Ф.

Той е разгласен за интернационално търсене от управляващите във Англия въз основа на Европейска заповед за арест (ЕЗА), издадена от съда в град Плимут, Англия.

В заповедта е посочено, че Гавин Ф. се търси по заповед за арест от 15.06.2016 година, издадена в Кралския съд в Норт Ййст Девън за закононарушението скрит план за кражба от магазин, осъществено дружно с други лица сред 28.10.2014 година и 19.04.2015 година, осъществено в нарушаване на английския углавен закон, оповестиха от уеб страницата на прокуратурата.

Отразено е съответно, че желаното лице с още четири лица са откраднали разнообразни движимости от верига магазини за домашни използва. Посочено е, че другите лица са наказани и са получили санкции сред 20 и 28 месеца „ отнемане от независимост “, а Гавин Ф. не се е явил в полицейския сектор, когато това е желано от него, а е избягал.

Според законите в искащата страна на Гавин Ф. може да бъде наложено наказване до 7 години „ отнемане от независимост “. Посоченото закононарушение има аналог в българския углавен закон – действие по чл.195, ал.1, т.4 и т.5 от Наказателен кодекс.

Въз основа на гореизложеното Окръжна прокуратура – Бургас е стимулирала настояването си Гавин Ф. да бъде арестуван под стража. Съдът е приел претекстовете на прокурора и е наложил мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на желаното лице.

Определението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в града.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР