По искане на гръцките власти на граничните пунктове Кулата-Промахон, Илинден-Ексохи

...
По искане на гръцките власти на граничните пунктове Кулата-Промахон, Илинден-Ексохи
Коментари Харесай

Заради лошото време: Затварят границата ни с Гърция за тирове в неделя

 По искане на гръцките управляващи на граничните пунктове " Кулата-Промахон ", " Илинден-Ексохи " и " Капитан Петко Войвода-Орменион " няма да бъдат пропускани тежкотоварни коли в неделя. Забраната влиза в действие от 6 часа сутринта. Причината е утежняване на метеорологичната конюнктура и предстоящият изобилен снеговалеж, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

Според прогнозите особено за неприятното време " Ифестион “ са ниски температури, доста бурни северни ветрове в морето, дъжд в централната, южната и източната част на страната и снеговалеж даже в региони с ниска височина в централна и южна Гърция.

Студът стартира от северна Гърция, като последователно ще обхване цялата страна. Снеговалежи се чакат и в столицата Атина. Продължителноста на циклона ще бъде към 3 дни.

От Пътна работа и пътна полиция има издадени инструкции за водачите. Забранява се придвижването на камиони над 1,5 тона по националната автомагистрала от неделя 06:00 сутринта до понеделник 24:00 следобяд. Не е позволено транспортни средства да се движат в спешната лента. Нарушението се санкционира с 60 дни събаряне на номера и лишаване на шофьорска брошура. Всички транспортни средства, които нямат специфични гуми, би трябвало да бъдат оборудвани с вериги. Ще се правят инспекции на трафика в цялата национална мрежа.

Пътна полиция и пожарната ще бъдат по улиците, с цел да координират и подкрепят жителите. Призовават се водачите да следват техните указания с възприятие за отговорност.

Във връзка с огромното завръщане след празниците у нас се чака натоварен трафик по автомагистралите и главните пътища. Пътната полиция вкараха изключителни ограничения през почивните дни. Вниманието ще бъде ориентирано и към предварителна защита поради идното утежняване на времето. В неделя ще е облачно, вероятни са слаби валежи от сняг, температурите ще се намалят.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР