По искане на БСП следващата седмица в парламента ще има

...
По искане на БСП следващата седмица в парламента ще има
Коментари Харесай

Горанов ще обясни в парламента облагането на хазарта

По искане на Българска социалистическа партия идната седмица в Народното събрание ще има обсъждане за дейностите на министъра на финансите Владислав Горанов по отношение на концепцията за облагането на хазартните игри.

За настояването, което е подписано от над 60 депутати от Българска социалистическа партия, заяви депутатът Румен Гечев по време на парламентарния надзор.

" След което стартират въпроси - безпределно, на всеки километър, всеки петък, до момента в който не забележим по какъв начин тези 700 милиона изплуват в чекмеджетата на властта ", закани се Гечев.

Румен Гечев цитира текст от Закона за хазарта, съгласно който до 28 февруари 2015 година Министерският съвет е трябвало да създаде идея за облагане на хазартните игри, съпроводена с оценка за въздействието. По думите на социалиста ръководещите не са изпълнили закона.

Министърът на финансите изясни, че първоначално 2015 година е създадена Концепция за облагане на хазартната активност в България, която включва разбор на настоящия режим на облагане в страната, на европейското законодателство в региона на облагане на хазартната активност и разбор на моделите на облагане на тази активност в другите страни от Европейски Съюз. Анализът открил, че облагането с налог на брутната облага е желан модел на облагане на
хазарта от страните-членки, а данъчната ставка е според от данъчната основа.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР