По искане на американската страна, членът на Политбюро и началник

...
По искане на американската страна, членът на Политбюро и началник
Коментари Харесай

Уан И настоява САЩ да спазват своите политически ангажименти по тайванския въпрос

По искане на американската страна, членът на Политбюро и шеф на Службата за връзки с чужбина на Централен комитет на ККП Уан И реализира неофициален диалог с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън в границите на Мюнхенската конференция по сигурността.

По време на диалога Уан И обясни формалната позиция на Китай по въпроса с гражданския аеростат, като уточни, че свалянето му от страна на Съединени американски щати е типична корист със мощ и е в прорез с интернационалните практики и Конвенция за интернационално гражданско въздухоплаване. Съединени американски щати са страната, която прави най-вече наблюдаване и разузнаване в целия свят и техните разследващи балони неведнъж са прелитали нелегално над територията на Китай.

Относно украинския въпрос Китай постоянно е играел градивна роля и приканва съответните страни да разрешат въпроса посредством договаряния, а стратегическото партньорство сред Китай и Русия е основано на правилата на несъюзяване и неконфронтация, не е ориентирано към други страни и е в компетентността на суверенитета на двете страни. Уан И прикани Съединени американски щати да работят за политическо решение на въпроса, а не вместо това да изострят спора за личните си ползи, акцентира Уан И.

Уан И упорства Вашингтон да се придържат към правилото за „ един Китай “, да  зачитат историческите обстоятелства, да съблюдават политическите си задължения и с практическите си дейности да се опълчват на „ независимостта на Тайван “
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР