По инцидента с взрива в бензиностанцията в Добрич се работи

...
По инцидента с взрива в бензиностанцията в Добрич се работи
Коментари Харесай

Експертизи ще изясняват причините за взрива на бензиностанция в Добрич

По случая с гърмежа в бензиностанцията в Добрич се работи по безусловно всички хипотези, съобразени с нормативната база във връзка с създаване, въвеждане в употреба, употреба и сигурност при работа с газови уредби, в това число и в автомобилни газови уредби.
Ще се ревизира и нормативната база дали по време на зареждане с метан в автомобила би трябвало да има хора. Това сподели на брифинг и. д. областен прокурор на Добрич Златко Тодоров във връзка снощния гърмеж в бензиностанцията на VM Petroleum в града, благосъстоятелност на Веселин Марешки. Бензиностанцията е затворена от нощес.
Прокурор Тодоров посочи, че формираното досъдебно произвеждане е по член 123 от Наказателен кодекс за немарливо осъществяване на правно регламентирана активност, представляваща нараснал източник на заплаха.
По думите му са назначени съдебномедицински и механически експертизи за изясняване повода за произшествието. Изисква се и информация, с цел да се откри по кое време и къде е инсталирана газовата уредба в автомобила, както и по кое време е проверявано техническото ѝ положение.
Инцидентът е станал при зареждане на таксиметров автомобил с метан – гръмва газовата бутилка, инсталирана в колата. Двете потърпевши дами – майка и щерка, са отведени в болница в Добрич, само че майката е умряла.
По данни на прокурор Тодоров дъщерята е карала автомобила. Тя е настанена в болница в устойчиво положение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР