По интерконектора от Гърция ще потече газ на 1 октомври.

...
По интерконектора от Гърция ще потече газ на 1 октомври.
Коментари Харесай

Росен Христов: По интерконектора от Гърция ще потече газ на 1 октомври

По интерконектора от Гърция ще потече газ на 1 октомври. Това съобщи енергийният министър Росен Христов след срещата на президента Румен Радев със притежателя и управлението на строителната компания, изграждаща междусистемната газова връзка с Гърция - „ Авакс “ и възложителя на градежа – компанията ICGB.

„ Има някаква убеденост, че планът ще бъде приключен и пуснат в употреба в точния момент. Строителят пое всички задължения, че влизането в употреба ще бъде в точния момент – на 1 октомври по тръбата би трябвало да текат търговски количества газ”, акцентира министърът на енергетиката.

По думите му това, което го тормози е, че строителят не е могъл да даде график за осъществяване на безусловно всички действия. „ Разбрахме се, че в сряда ще създадем среща на обекта и там ще ми дават изискания от мен график – координиран със строителя, подизпълнители, в случай че има такива по избраните действия, и възложителя – в тази ситуация ISCG, който график ще бъде тестван от МЕ и Министерство на регионалното развитие. След това ще следим оперативно всяка активност съгласно този график”.

„ Ако строителят работи в действителност с интензивни темпове – този период – до началото на септември за довеждане докрай на строителните действия, както твърди компанията " АВАКС “, най-вероятно този период може да е нормален”, уточни от своя страна и министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков.

„ В момента интензивно се работи сред ДНСК и надзора и се окомплектова документите, с цел да почистим въпроса с стадиите, с цел да може да го въведем в експлоатация”, добави той. " Към днешна дата част от проблематичните точки са почнали да се почистват ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР