По-интензивни валежи от дъжд предстоят в четвъртък и петъкМного по-високи

...
По-интензивни валежи от дъжд предстоят в четвъртък и петъкМного по-високи
Коментари Харесай

Сериозно затопляне в следващите дни

По-интензивни превалявания от дъжд предстоят в четвъртък и петък

Много по-високи от типичните за средата на януари температури предстоят в околните дни. Причината – мощен транспорт на по-топъл въздух от юг.

Утре в съвсем цялата страна е оповестено предизвестие за рисково мощни пориви на вятъра със скорост до към 80 – 90 км/ч.

Максималните температури ще бъдат в необятни граници, само че в множеството региони ще бъдат сред 15° и 17°. Ще доминира облачно време, тук-там със слаби валежи от дъжд, информира БНТ.

Много прохладно ще бъде и в планините, с плевел, по високите и открити елементи - временно ураганен вятър с посока от юг-югозапад.

Ще бъде най-вече облачно, тук-там с превалявания, като границата между дъжд и сняг ще бъде на към 1200 м.н.в.

И за разлика от стоплянето на Балканите, в Западна Европа ще продължи преносът на по-студен въздух, който ще доближи даже до Северна Испания, където ще вали сняг. Проливни превалявания от дъжд ще има на Апенините, както в западните елементи от Балканите.

И у нас в околните дни ще бъде по-често облачно и с превалявания, по-интензивни в четвъртък и петък. Ще остане доста прохладно и извънредно топло, само че упованията са в събота да стартира захлаждане, което съгласно по-дългосрочните прогнози ще продължи и през последните дни на януари температурите ще се приближат към типичните за това време от годината.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР