По инициатива на Ваня Ненкова, административен ръководител, окръжен прокурор на

...
По инициатива на Ваня Ненкова, административен ръководител, окръжен прокурор на
Коментари Харесай

По инициатива на окръжния прокурор на Видин се проведе работна среща с представителите на органите на реда и местната власт

По самодейност на Ваня Ненкова, административен началник, областен прокурор на Окръжна прокуратура-Видин, се организира работна среща с представители на локалната власт – кметове и кметски наместници от обитаемоте места на Община Видин.

В нея взеха присъединяване Илияна Целова, административен началник, областен прокурор на Районна прокуратура-Видин, и Петър Коцин, шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи – Видин.

Окръжният прокурор Ваня Ненкова показа данните за положението на престъпността в правосъдния регион. Тя подчертава върху нуждата от интензивно взаимоотношение сред институциите за дейно противопоставяне на закононарушенията с висока степен на социална заплаха.

Специално внимание беше обърнато на тематиките, свързани с битовата престъпност, разпространяването на наркотични субстанции, закононарушенията, свързани с незаконно подкрепяне на чужденци да обитават или минават в страната в нарушаване на закона, експанзията против малолетни и малолетни, транспортните закононарушения, осъществени от водачи на моторни транспортни средства след приложимост на алкохол или наркотични субстанции.

Всички участници в работната среща показаха позицията си по настоящата конюнктура в региона. Общото им схващане е, че сполучливото противопоставяне на престъпността може да бъде осъществено само посредством дейно съдействие и взаимоотношение сред всички институции. То следва да бъде навреме и в сходство със законовите пълномощия и отговорности на съответните органи.

Представителите на държавното обвиняване, органите на реда и на локалната власт показаха цялостната си подготвеност за задълбочаване на съдействието, в това число посредством регулярни работни срещи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР