По инициатива на професор Ростислав Йовчев и със съдействието на

...
По инициатива на професор Ростислав Йовчев и със съдействието на
Коментари Харесай

Празник за меломаните с Джорджа Куджа и музиката на...

По самодейност на професор Ростислав Йовчев и със съдействието на Община Пазарджик, на 13 ноември от 18.30 ч. в зала " Маестро Г.Атанасов ", ще се състои концерт на Джорджа Куджа - негова ученичка от майсторския клас в Триест.

Джорджа Куджа е с забавна орис - родена е в Пазарджик през 1992 година, живяла в дома за деца, лишени от наставнически грижи в с. Нареченски бани и през 1997 година осиновена от италианско семейство на остров Сардиния. Осиновителите съумели да открият и развият музикалния й гений, тъй че в този момент тя е корепетитор в Консерваторията в Каляри и концертиращ пианист.

С идния концерт Джорджа желае да изрази признателност към родния град.

Ростислав Йовчев ще показа изпълнителката и двамата имат намерение да изсвирят бонус за публиката на четири ръце.

Преди да стане одобрен реализатор, Джорджа изминава дълъг път, изпълнен с доста учене и неотклонен труд, развил в цялост нейния гений.

Пазарджиклийката стартира да учи пиано на 7-годишна възраст в държавното учебно заведение „ Джузепе Верди “ на остров Сардиния. От 2006 година учи в консерватория „ Палестрина “ в Каляри, от 2012-2014 продължава образованието си в Консерваторията „ Дж. Тартини “ в Триест, под управлението на маестро Игор Конялато и приключва образованието си в класа на проф Тициана Бортолин през март 2015 година През 2017 година получава бакалавърска степен от двугодишна специализация в Консерваторията на Кастелфранко Венето под управлението на Масимилиано Феррати.

През 2004 година печели първа премия от клавирния конкурс " По стъпките на Моцарт " в Макомер.

През 2011 година Джорджа Куджа работи в Консерваторията на Каляри, като корепетитор в класовете по пеене. Участвала е в няколко майсторски класове по пиано, под управлението на от Игор Конялато, П. Камичия, Ростислав Йовчев и други, както и майсторски клас по импровизация при проф. Б. Молина.

От 2012 година взе участие във фестивалите " Дебюси и френска музика ", ІІІ клавирен фестивал " Л.В. Бетовен и 32-те сонати ", проведени от консерваторията в Каляри, съпроводени с позитивни рецензии в пресата. През януари 2014 година е взела участие като солистка на оркестъра на студентите от Консерваторията " Тартини ", в концерта за разкриване на академичната 2013/2014 година. През май 2014 година тя свири в Teatro Miela в Триест, а през януари 2015 година е солист на концерт в Teatro Rovis в Триест.

През юли същата година изнася рецитал в българската столица София. През август 2015 година взе участие в интернационален майсторски клас, извършен в град Цитадела с началник маестро Масимилиано Ферати.

През 2016 година Джорджа Куджа е участник в XIII издание на „ Лабораторията за камерна музика “, взаимен план на консерваториите на Венето с осъществявания във Венеция и Виченца. През 2017г. в град Падуа се изявява в " А minimal view Musica and arts ". От същата година преподава уроци по пиано в енорийския център на Педероба (Тревизо).

Освен в София през 2015 година, Джорджа е концертирала и в Голямото концертно студио на Радио Благоевград през м.януари 2018 г.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР