По инициатива на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева на

...
По инициатива на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева на
Коментари Харесай

Урок по Конституция ще се проведе в кюстендилските училища

По самодейност на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева на 16-ти април във всички български учебни заведения ще се организира Урок по Конституция .
По мотив 140-ата годишнина от приемането на Търновската конституция на 16-ти април 2019 година във всички български учебни заведения ще се организира Урок по Контитуция. Инициативата е на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева и се реализира със съдействието на Министерството на образованието. Целта на Урока по Конституция е да запознае учениците с историческите обстоятелства, съпътстващи работата на Учредителното заседание и правенето на първия български главен закон.
Допълнителна информация за събитията от 1879 година и мултимедийна презентация във връзка годишнината са оповестени на формалния уебсайт на Народното събрание: https://www.parliament.bg/ns140/bg/events/7.
Специално за бележитата годишнина Народното събрание в партньортство с Българската национална телевизия направи документален филм, отдаден на Търновската конституция. Филмът е наличен на следния интернет адрес: https://www.parliament.bg/ns140/bg/anniversary-edition/14.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР