По инициатива на окръжния прокурор на Шумен Орлин Куздов в

...
По инициатива на окръжния прокурор на Шумен Орлин Куздов в
Коментари Харесай

На специална среща обсъдиха пътната безопасност, употребата и разпространението на наркотични вещества и мигрантския натиск

По самодейност на окръжния прокурор на Шумен Орлин Куздов в Окръжната прокуратура се организира работно заседание. Участие в него взеха и представители на Министерство на вътрешните работи в региона и локалната власт. Целта на срещата беше да се обсъдят настоящи проблеми по линия на престъпността. Беше изработен разбор на миналите единадесет месеца на 2022 година и бяха разисквани едни от най-ясно обрисувалите се проблеми.

Сред тях беше засиления мигрантски напън през предходната година, като се регистрира, че тази година ситуацията е по-спокойна в съпоставяне със същия интервал на 2021 година. Тогава за месеците ноември и декември бяха хванати няколко групи чужденци, опитващи се да преминат през територията на региона, бяха реализирани 105 неоправдателни присъди за незаконно прекосяване на границата на Р. България, арестувани бяха и няколко мъже, подкрепили превозването на чужденците в рамките на страната.

Въпросите, касаещи пътно-транспортните катастрофи и идващия от тях травматизъм, залегнаха в основата на диалозите сред представителите на другите институции. Бяха разисквани опциите за обезпечаване на по-голяма сигурност и елиминиране предпоставките за пораждане на тежки пътни произшествия: разширение обсега на видеонаблюдението в общинските центрове, за построяването на изкуствени неравности по главните пътни артерии, както и за разделянето на потока на пешеходци от потока на коли посредством потребление на подлези и пасарелки.

На съвещанието бе подчертано върху тематиката за достъпа до наркотични субстанции и нарасналите се случаи на използването им, както и ръководството на коли след приложимост на алкохол и/или наркотични субстанции. Проблемът беше избран като широкообхватен, засягащ освен огромните градове, само че и дребните обитаеми места. А като две от значимите стъпки в посока преодоляването му бяха посочени предварителната защита и контролът.

Единодушно беше декларирано предпочитание и подготвеност за осъществяване на сходни срещи регулярно, с опция за набелязване на съответни ограничения и предприемане на съответни дейности за справяне с проблемите и запазване на публичния ред и сигурност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР