По инициатива на областния управител Здравко Димитров, фоайето на Областна

...
По инициатива на областния управител Здравко Димитров, фоайето на Областна
Коментари Харесай

Превръщат фоайето на Областна администрация в Камерна зала

По самодейност на регионалния шеф Здравко Димитров, фоайето на Областна администрация Пловдив ще се трансформира в Камерна зала, с цел да приюти културни събития и мероприятия на създатели от района. Идеята е да бъде основано ново пространство, в което да се осъществят концерти, изложения и камерни театрални постановки.

Пространството е извънредно уместно за осъществяване на културна събития и мероприятия. Стените са декорирани с превъзходни мозаечни платна на Вълчан Петров и Димо Кенов, покривът е пирамидална стъклена Оберлихт структура, която подарява залата с непрекъснат достъп на естествена дневна светлина, а тъкмо в средата е ситуиран неповторим фонтан, дело на скулптора Димчо Павлов, който остана единственото негово произведение, изложено на публично място.

Всички културни събития в новата Камерна зала, която разполага с доста добра естествена звучност, ще се организират под егидата на Здравко Димитров, който нееднократно е засвидетелствал поддръжката и ангажираността си към хората на духа.

Официалното разкриване на Камерна зала в Областна администрация ще се състои на 1 февруари с концерт на именития пловдивски тенор Ивайло Михайлов, който е измежду основателите на плана.

Събитието, което ще е с вход свободен, е с начален час 18.00 часа, а програмата е формирана от песните на Пучини. Акомпанимент на роял - Мария Калоферова. Областният шеф насочва своята покана към жителите на Пловдив, които могат да се включат и в самобитната анкета за име на новата Камерна зала.
тагове Здравко Димитров Зико Камерна зала
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР