По инициатива на независимия културен сектор днес се проведе онлайн

...
По инициатива на независимия културен сектор днес се проведе онлайн
Коментари Харесай

Артисти при Дончев, Банов и Сачева. Търсят съдействия за кризата с COVID-19

По самодейност на самостоятелния културен бранш през днешния ден се организира онлайн среща със заместител министър-председателя Томислав Дончев  Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместител и министъра на културата Боил Банов  Боил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 година в София. Завършва „ Режисура за. Това оповестиха от Министерството на културата.

В срещата взеха присъединяване и министърът на труда и обществената политика Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 година в гр. София. От 2017 година до декември 2019 година е, специалисти от двете министерства и представители на общините, към които беше адресирано писмото на самостоятелния бранш за взаимни диалози - кмета на Община Габрово Таня Христова, заместник-кмета по „ Култура, археология и туризъм “ на Община Пловдив Пламен Панов и Малина Едрева, ръководител на Комисията по обучение, просвета, просвета и културно разнообразие към Столичния общински съвет.

Министър Сачева с детайлности за новия дизайн на мярката 60/40

Независимият културен бранш беше показан от Калина Вагенщайн, шеф на Фондация „ АртОфис “, Весела Кондакова, изпълнителен шеф на "Българска музикална асоциация " и Асен Асенов, шеф на Фондация "ЕДНО за просвета и изкуства”.

Фокус на диалога бе опцията за включване на културния бранш в Националния проект за възобновяване на страната.

По рекомендация на вицепремиера Дончев министърът на културата Боил Банов  Боил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 година в София. Завършва „ Режисура за ще образува работна група, която ще изготви предложение за включването на бранш „ Култура “ към Националния проект, който България би трябвало да показа на Европейската комисия. В работната група ще бъдат включени представители от самостоятелния културен бранш в страната, специалисти от отрасловите министерства и българските общини.

Държавата отпуска пет милиона лв. за културата

Предложението този проект да бъде направен взаимно с представители на самостоятелните създатели беше отправено от тях в отворено писмо до институциите преди дни. По този метод ще се подсигурява наличието на целия културен бранш в Националния проект за възобновяване и той ще получи достъп до фонда на Европейската комисия за възобновяване на стопанските системи на Съюза.

В направения от Европейската комисия документ, съпътстващ концепцията за този финансов механизъм, е представено проучване за размера на загубите, които са претърпели в резултат на рецесията другите екосистеми на европейската стопанска система. От разбора, изработен от Европейската комисия, излиза наяве, че делът от общите загуби в Съюза за креативните и културни промишлености е в размер на 5,1%, се показва още в писмото.

На срещата през днешния ден бяха разисквани и други тематики, свързани с промяната на бранша, енергийната успеваемост на културната инфраструктура в страната и достъпа на публики до модерно европейско културно наличие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР