По инициатива на младежката организация на ВМРО – Велико Търново

...
По инициатива на младежката организация на ВМРО – Велико Търново
Коментари Харесай

ВМРО – Велико Търново ще дари 1500 лева на училището по изкуства и занаяти в село Русаля

По самодейност на младежката организация на Вътрешна македонска революционна организация – Велико Търново в остарялата столица се организира коледно-новогодишна среща с благотворителна цел. Активисти, членове, другари и съидейници на Вътрешна македонска революционна организация събраха средства за подаяние, обединени от идеята за подпомагането на Училище по изкуства и занаяти за обществено слаби деца «Димитър Екимов» - с. Русаля.
«Всяка година вършим обичайната коледна вечер и взехме решение този път да бъде с благотворителен детайл. Искаме да подпомогнем за празниците извънредно надарени и даровити деца от учебното заведение в село Русаля, които са от извънредно небогати фамилии. Дарението ще връчим до края на седмицата - сподели Ивайло Джилянов, районен координатор на Вътрешна македонска революционна организация за Велико Търново.

Вече пета година учебното заведение в с. Русаля дава на към 26 деца опция за получат безусловно гратис качествено обучение и положително образование.
Председателят на Областния комитет на ВМРО-Велико Търново и народен представител в 44-то Народно заседание Милен Михов срещна в детайли участниците в благотворителното събитие с историята на основаването на учебното заведение, акцентирайки върху повода за благотворителната самодейност:

«Това учебно заведение е доста забавно. То е плод на самодейност на двама българи, които са съпричастни към това да се оказва помощ на надарени деца от небогати фамилии. Дейността на учебното заведение стартира преди много години, по план на норвежкото държавно управление, което обезпечава първичната инвестиция и няколко години финансира активността му. От известно време финансирането става благодарение на спонсори и донори. Благодарение на Закона за предучилищното и учебно обучение, който и ние приехме, стана допустимо страната да подкрепя частни учебни заведения, единствено в случай че 20% от учениците не заплащат такса. Тук имаме 100% възпитаници, за които бедните родители не заплащат образованието. В този случай учебното заведение получава държавна дотация, размерът на който обаче подсигурява само просветителния развой. За всичко останало – прехрана, храна, топло и ярко в пансиона, учебното заведение продължава да се нуждае от помощ. Това е концепцията през днешния ден, дружно с вас да помогнем на това учебно заведение. »
На тържествената вечеря участваха към 30-40 посетители, измежду които госпожа Ивета Кабакчиева - заместител регионален шеф на Област Велико Търново; господин Николай Цонев – заместител шеф на ПМГ «Васил Друмев» и общински консултант от Вътрешна македонска революционна организация във Великотърновския Общински съвет; господин Кирил Кирилов – ръководител на общинската конструкция в Горна Оряховица и общински съветник; Петър Петров – ръководител на младежката организация на Вътрешна македонска революционна организация – Велико Търново; ръководителите на общинските структури на партията в гр. Свищов, гр. Павликени, гр. Полски Тръмбеш. Сред поканените бяха и други видни общественици, другари, симпатизанти. Въпреки, че някои не съумяха да участват персонално на събитието, подариха средства за идеята.
Интересно средство за набирането на средствата беше томболата, която включваше: тениска с щампа герб на България; книги, обезпечени от Македонския теоретичен институт; три бутилки бяло вино и една алено от избата на царския замък в Евксиноград; бутилка бяло вино от винарска маза «Повардарие», гр. Неготино (Македония), предоставена от ръководителя на Младежкия съвет на гр. Щип (Македония) – Виктория Кукушев; двоен музикален албум «Забранени и забравени песни от Македония», записани от Българския македоно-одрински революционен комитет «Илинден-Преображение»; значки с българското знаме и Книгата «Защо съм патриот» с създател Искрен Веселинов – депутат от Вътрешна македонска революционна организация.

От предложения, лотария, дарения и благотворителен търг за репродукция на картината «На нож» на Ярослав Вешин, бяха събрани общо 1500 лева

На тържествената благотворителна вечер, която се състоя на 18 декември 2018 година в хотел «Панорама», привет към гостите насочиха дребните гении от Балетна школа «Рали» към Военен клуб – Велико Търново .

Красотата на техните танцови осъществявания доставиха същинска приятност за душите и наслада за очите:

Доц. Милен Михов подари на групировката българския трибагреник с пожеланието да вземат участие на доста надпревари, да печелят доста награди и в публиката да се вее нашето знаме.

Той пожела светли празници, щастливо посрещане на Рождество Христово и Новата 2019 година и направи къса равносметка на миналата 2018. Определи я като «различна» и съобщи:
«Няма да описвам какво претърпя организацията през тази година, единствено ще кажа, че «върховете притеглят мълниите». Не сме видели охлюв, ударен от мълния, само че сме видели високи дървета, които притеглят гнева на мощните, гнева на боговете. Това, че върху нашите глави се сипят мълнии потвърждава, че ние сме към този момент на високо. Ударите против организацията са удари против сърцевината на Обединени патриоти. Сърцевината на концепцията за обединяване на българите. Сърцевината на българския народен дух. Те не се водят на идеологическа основа, не се водят на политическа основа. Те се водят на основата на конфронтирането на концепцията за единение. На компрометиране на концепцията за общественост на всички българи, без значение къде живеят те – в рамките на България и Европейски Съюз или отвън нея. Водят се на полето на компроматите. Тази борба е борба за единството на България, за единството на българските родолюбци. Тази борба не би трябвало да ни изненадва. Нашето дело е свято и успеха не може да бъде друга, с изключение на наша.»
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР