По инициатива на министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев

...
По инициатива на министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев
Коментари Харесай

Френски експерт ще влезе в управлението на БДЖ

По самодейност на министъра на превоза и известията Николай Събев при започване на годината бяха стартирани договаряния с Френската република за изпращане у нас на интернационален специалист на високо ниво, който да съветва и подкрепи провежданите промени в националния железопътен транспортьор.

Във връзка със стартиралите дейности по преструктуриране на БДЖ, в МТС е получено писмо от Съвета на шефовете на „ Холдинг БДЖ “ ЕАД, с молба за обезпечаване на интернационален специалист в управлението на компанията, който да подкрепи модернизацията на железопътната компания, посредством сливането на дъщерните сдружения за пътнически и товарни транспорти, както и цялостното възобновяване на железопътния бранш у нас.

От борда на шефовете оферират интернационален специалист да бъде назначен в Съвета, където се разискват и одобряват най-важните управнически решения за компанията. „ Това ще ни даде опция за консултиране на бъдещите проекти и процеси в сдруженията, и потребление на европейския опит и положителни практики на водещи железопътни компании “, се показва още в позицията на Съвета на шефовете.

В резултат на диалози на най-високо ниво, при започване на юли е получено позитивно мнение от френската страна, която удостоверява номинирането на специалист с богат опит в железопътния бранш. В писмото се показва, че е избран човек, който със своята богата експертиза може да подкрепи оздравяването на държавната железопътна компания. Той има дълготраен опит във френските железници, които са едни от най-хубавите в Европа.

Идеята на министър Събев за привличане на интернационалните консултанти получи цялостна поддръжка от министър-председателя Кирил Петков, който през март организира среща по тематиката с френския министър на стопанската система, финансите и възобновяване на Франция Брюно Льо Мер. Въпросът беше дискутиран и на среща сред заместник-министъра на превоза и известията Божидар Костадинов и посланика на Френската република.

Предстои Министерството на превоза и известията да предприеме дейности по назначение на френския специалист.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР