По инициатива на министър Теменужка Петкова в Министерството на енергетиката

...
По инициатива на министър Теменужка Петкова в Министерството на енергетиката
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Газовата връзка с Гърция да е готова през октомври


По самодейност на министър Теменужка Петкова в Министерството на енергетиката се организира среща за отчитане на дейностите по плана за създаване на интерконектора с Гърция.

В срещата участваха изпълнителните шефове на плановата компания "Ай СИ Джи Би " ЕАД от българска и от гръцка страна, представители на доставчика на тръби - "Коринт Пайпуър ", на строителя - АВАКС, и на инженер-консултанта - "Консорциум Тибей ".

Петкова прикани фирмите да работят интензивно и акцентира, че завършването на градежа на газовата връзка би трябвало да завърши през октомври тази година.

Тя акцентира, че въвеждането в употреба на плана в синергия с Трансадриатическия газопровод е от стратегическо значение. Чрез интерконектора страната ни ще получава контрактуваните 1 милиарда куб м./год. азербайджански природен газ за страната от втората фаза на газовото находище Шах Дениз.

От своя страна представителите на "Коринт Пайпуър " увериха, че производството на тръби се осъществя по график. През февруари ще се доставят нужните тръби за построяването на първите 47 км от интерконектора.

От АВАКС пък показаха, че нужната техника за осъществяване на автоматизирано заваряване на тръби към този момент е доставена в Солун и следва да се транспортира към трасето в България. В момента не престават да се извършват подготвителни действия по трасето както на българска, по този начин и на гръцка територия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР