По инициатива на депутата от ГЕРБ Живко Мартинов премиерът Бойко

...
По инициатива на депутата от ГЕРБ Живко Мартинов премиерът Бойко
Коментари Харесай

Борисов с важно обещание към миньорите от "Оброчище"

По самодейност на депутата от ГЕРБ Живко Мартинов министър председателят Бойко Борисов беседва през днешния ден с ръководителя на протестния комитет на миньорите от манганова мина „ Оброчище “, които от няколко дни стачкуват поради неспазване на груповия трудов контракт от страна на концесионера.

Премиерът се ангажира персонално да бъде оценен юридически концесионния контракт от работна група на Министерството на енергетиката, а на следващия ден на място да дойде представител на министерството, който да посочи обстановката с протестиращите миньори.

Те упорстват за осъществяване на груповия трудов контракт, който планува постоянно погашение на заплатите им, обезпечаване на топла храна или на ваучери, обезпечаване на работно облекло или, в случай че неизпълнението продължи, повреждане на концесионния контракт.

Народният представител Живко Мартинов е заел и ръководителя на правната комисия в Народно събрание Данаил Кирилов за разбор на концесионния контракт, както и министъра на енергетиката Теменужка Петкова, с цел да се помогне на миньорите.

Междувременно стана ясно, че министър председателят персонално е сезирал основния прокурор Сотир Цацаров, който от своя страна е заел окръжния прокурор на Добрич, както и икономическа полиция за рпазследване на случая.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР