По инициатива на Черноморската академия за сигурност в София се

...
По инициатива на Черноморската академия за сигурност в София се
Коментари Харесай

Български и израелски университети заедно в Черноморската академия за сигурност

По самодейност на Черноморската академия за сигурност в София се организира тристранна среща сред представители на управленията на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър ", Военната академия "Г. С. Раковски " и Университета "Ариел " в Израел. Черноморската академия за сигурност беше основана от Варненския свободен университет "Черноризец Храбър " и водещи специалисти по сигурността от Израел, заяви Българска телеграфна агенция.

На срещата участваха проф. доктор Петър Христов - ректор на ВСУ, генерал-майор доктор Груди Ангелов - шеф на Военната академия, доктор Амит Двир - научен началник на Центъра за кибертехнологии в Университета "Ариел ", специалисти и преподаватели.Обсъдено беше положението на киберсигурността в България и нуждата от образование на висококвалифицирани фрагменти в тази област - една от предпочитаните задания на Черноморската академия за сигурност. Ръководителите на висшите учебни заведения показаха своя опит и резултати, и се споразумяха да задълбочат съдействието си.

Д-р Амит Двир оцени високо активността на Черноморската академия за сигурност и поставените от нея цели. Той благодари на участниците и на основателя на срещата Владимир Бронфенбренер - общоприет секретар на Черноморската академия за сигурност. Бронфенбренер изрази убеденост в бъдещото сполучливо съдействие с Университета "Ариел ".

В магистърската стратегия „ Киберсигурност “ Варненският свободен университет ще приготви първите български „ кибербойци “. Програмата предлага профилирани избираеми дисциплини в две съществени направлвния - Data Science - за подготовка на напреднали анализатори, и HealthTech - за кариера в региона на здравната сигурност. Студентите ще бъдат обучавани в осведомителни технологии, право, ще получат характерни знания в областта на националната сигурност. Бъдещите „ кибербойци “ ще разчитат още на богата обща просвета – предвидливост, аналитично мислене, познания по народопсихология, странознание и така нататък Произходът, религиозната принадлежност, спецификата на културно-цивилизационен модел внасят спомагателни характерни познания.

Магистърската стратегия „ Интелигентни системи за сигурност “ е ориентирана към ръководството и разбора на данни в областта на сигурността. Обучението е основано на основни области на съвременни системи и технологии за мониторинг, тримерен разбор, трансгранично съдействие в случаи на бедствия, повреди и произшествия, организация и ръководство на сигурността и публичния ред. Използват се модерни техники и средства за наблюдаване от земната повърхнина, въздуха и космоса, а също и цифрови технологии за визуализация, моделиране, идентифициране и следене на процеси и обекти в космоса.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР