По инициатива на българската страна Владимир Путин проведе телефонен разговор

...
По инициатива на българската страна Владимир Путин проведе телефонен разговор
Коментари Харесай

Борисов звънна на Путин за коронавируса и енергийния сектор

По самодейност на българската страна Владимир Путин организира телефонен диалог с министър-председателя на Република България Бойко Борисов. Обсъдени бяха настоящи въпроси на двустранното съдействие, в това число в енергийния бранш, оповестява Кремъл.

По информация на Министерски съвет на България, двамата разискват разпространяването на вируса COVID-19 . Борисов отбелязва ограниченията, които страната ни е подхванала за справяне с ковид. " За броени дни българската промишленост се реорганизира, с цел да създаде и обезпечи нужните защитни дрехи за медицинските екипи в цялата страна. Прилагаме всички одобрени от международната здравна общественост ограничения за ограничение на болестта ", изяснява Борисов на Путин.

Борисов пита, дали България може да закупи от Русия респиратори , които са извънредно значими за лекуване на пациентите с ковид. В хода на диалога е изтъкнато, че съветските учени поставят съществени старания в създаване на ваксина против COVID-19.
 Голям реверанс и признателност за габровските медици от Бойко Борисов
Голям реверанс и признателност за габровските медици от Бойко Борисов

Премиерът прикани да не се поддваме на суматоха

По време на диалога е разисквана и обстановката в Сирия . Борисов акцентира, че на българо-турската граница има нулева незаконна миграция . " Продължаваме с цялата си воля да се борим за мир и добросъседство . Убеден съм, че единствено с дипломация могат да бъдат решени споровете ".

Друг акцент на диалога е енергетиката . Борисов осведоми съветския президент за напредъка по строителството на " Балкански поток ", който ще утвърди основната роля на България в превозването на природен газ в Европа за десетилетия напред. До момента над 20 000 тръби се намират в строителните бази, а на пристанище " Бургас " има доставени още над 6000 броя. Общо разнесените тръби по трасето са над 140 км, от които са заварени над 120 км.

" Заинтересовани сме от продължение на съдействието с Русия в региона на природния газ , при прецизното съблюдаване на европейските правила, за гарантиране на сигурността на газовите доставки за България и района ", съобщи по време на диалога Бойко Борисов. Премиерът приветства постигнатото съглашение сред " Газпром износ " и " Булгаргаз " за понижаване с 40,3% на цената на доставките на природен газ за България по отношение на решението на Европейската комисия.

В телефонния диалог Путин поздрави Борисов във връзка националния празник на България - 3 март .
 Цената на съветския природен газ пада с 40% Обновена
Цената на съветския природен газ пада с 40%

От " Газпром " през днешния ден са ни изпратили контракта след договарянията поради антимонополното решение на ЕК
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР