По инициатива на Българската петролна и газова асоциация се проведе

...
По инициатива на Българската петролна и газова асоциация се проведе
Коментари Харесай

Петролната асоциация пред посланици: Наредба Н-18 противоречи на основни принципи на ЕС

По самодейност на Българската петролна и газова асоциация се организира среща сред членове на УС на асоциацията и посланици и представители на посолствата на Англия, Нидерландия, Австрия, Румъния и Гърция в България.

Домакин на срещата беше представителството на Европейската комисия в България.

На срещата членовете на БПГА осведомиха представителите на дипломатическите задачи за опасенията си по отношение на влизането в действие на 01.10.2019 година на текстове от разпоредба Н-18 на Министъра на финансите и възможните отрицателни последици, които ще произтекат от това. Според текстовете от тази дата на касовите бележки, издавани на бензиностанциите, би трябвало да се добави нов атрибут „ покупна цена ”.

Според БПГА сходно условие би противоречало на основополагащите правила на Европейски Съюз, както и на използваните в съюза правила за лоялна конкуренция, защитавани от член 101 от Договора за действие на Европейски Съюз.

Покупната цена е комерсиална загадка, обезпечена от интернационалното, европейското и националното право. Осветляването на сходна информация би могло да докара до деформиране на конкуренцията сред комерсиалните оператори, което не е в изгода нито на потребителите, нито на търговците и като цяло – на българската стопанска система.

Въвеждането на сходно предписание би засегнало освен националния пазар, само че и съюзната търговия с горива, защото голям брой европейски компании правят вътрешнообщностни доставки на територията на страната.

На процедура, оповестяването на покупна цена не носи справедлива спомагателна информация за потребителите, защото в нея не са включени редица разноски, които вършат фирмите, като да вземем за пример запазване на държавни запаси, разноски по употреба, логистични и маркетингови разноски.

БПГА осведоми посланиците и представителите на посолствата, че към този момент е потърсила среща с премиера господин Бойко Борисов, с цел да изложи опасенията си по отношение на влизането в действие на този текст от разпоредба Н-18.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР