По-информираната част от българското човечество сигурно е абсолютно наясно с

...
По-информираната част от българското човечество сигурно е абсолютно наясно с
Коментари Харесай

В Австралия върлува природно бедствие, а в България - глупост

По-информираната част от българското човечество несъмнено е безусловно наясно с библейската драма в Австралия - поради големите пожари там починаха най-малко 800 млн. кенгура, коали и други скотски типове, а въздухът над Сидни стана два пъти по-мръсен от въздуха в Пекин, който, чувал съм, е доста замърсен всеки ден. Пожарите по този начин затулиха небето над Канбера, че се наложи евакуация даже на департамента, който дава отговор за справяне с изключителните обстановки. Голяма покруса, която изобщо не попречи на австралийския Бойко Борисов, който се споделя Скот Морисън, да си хване шапката и да отпраши на отмора в американския щат Алоха (Хавай, де).

Трагедията в Австралия провокира световна вълна на демократична съпричастност, както си му е редът. Това го разбирам. Не мога да схвана друго - за какво липсва такава вълна на тотална съпричастност към бедните коали от Балканите, сиреч към нас, след като ние сме в идентична обстановка с торбестите животни от Австралия. Мрем на тумби, въпреки

 

не от естествено злополучие, а от политическо безхаберие

 

Даже сме по-зле от австралийците - те са жертва единствено на огнена буря, а ние сме в обстановката, разказана от Яворов: градушка, порой, слана, засух и чак най-после " в земята зърно се опече ". 
Там, в Австралия, умират освен поради огъня, а най-вече поради въздуха, поради водата и поради храната. 

Тук... Тук е долу-горе същото.

Тук е полумрак. По полетата са разхвърляни тонове отпадъци, които тровят щедро почвата. Някои от тях са пакетирана пластмаса, примерно - касети от тонер. Други са непакетирана пластмаса. Имаме си и химикали, разхвърляни под мостове. Някои отпадъци са пристигнали с нескритото утвърждение на локалното Регионална инспекция за опазване на околната среда, други отпадъци са се материализирали дори без утвърждение на локални отпадъци. Така е в Плевен, по този начин е във Враца, по този начин е в Бобов дол, по този начин е на паркинга на някогашния тръбен цех в гр. Септември, по този начин е в открития рудник в Габровско... 734 хиляди тона отпадъци са влезнали от трети страни, не от Европа. Примерно от Нигерия. Колко тона отпадък идва от Италия,

 

знае единствено счетоводителят на Ндрангета

 

и някои фактори в Министерство на околната среда и водите.

Тоя отпадък гори както и Австралия не гори, тъй като австралийците нямат концепция по какъв начин гори пластмаса в Топлоелектрическа централа. Някаква невидима за прокуратурата ръка просто го хвърля в пещите на Бобов дол, както споделя Корнелия Нинова. Други настояват, че това не е пластмасов отпадък, а пластмасова суровина, от която ще се роди нова пластмаса, която чак след това ще се трансформира в отпадък - само че аз, почтено казано, изобщо не виждам разликата. 
Гори боклукът тихичко, излизат кълбета пушек през комините - сероочистките ли са спрени, или просто не хващат пластмасата - кой знае. 
Нено Димов не знае. Аз знам, че като има пламнал пластмасов отпадък, той трови и земята, и въздуха, т.е. - трови хората. Като добавите към картинката софийските кюмбета и горящите гуми - ей ви го въздухът, който дишаме. С малко вода става адска чорба. 

Но това не е единственият проблем пред балканските коали.

 

След като им прецакаха земята и въздуха,

 

виновните фактори се заеха настойчиво да им прецакат и водата. Да дадем образец с водата на Перник. Първо имаше доста вода, след това тя ненадейно изчезна. Някои страхливо подозират, че това се е случило през едно жежко лято преди три години - тогава водата се е изпарила в границите на три месеца. Къде е отишла - никой не знае, само че всички са наясно, че по това време ГЕРБ е правил ремонт на язовир " Студена ". Без вода се устоя няколко дни, знаете. Перничани, несъмнено, могат да устоят два-три пъти повече, само че това не е задоволително. Затова им пускат вода от време на време, само че от дъното на язовира, където живее ешерихия коли. За да не страдат единствено перничани, умната ни власт реши да отклони Владайска, след това Струма, а най-после несъмнено ще пусне Искър да тече през Перник. Това е смешка, несъмнено, истината е, че с цел да не страдат единствено перничани, властта провежда безводие в Шумен, Ботевград, а скоро и в други градове. 

За това, че перничани вървят жадни, държавното управление упрекна... перничани. Нено Димов, който го играе нещо като министър, т.е. мажоритарен притежател на ВиК-Перник, съобщи непосредствено, че не той, а ВиК-Перник са виновни за всичко.  " За мен главният проблем в Перник е въпросът на неприятното ръководство на ВиК сдружението ", сподели умно Нено. Добрият Нено дал 32 млн. лв. за подводен ремонт на стената на " Студена ", осигурил 106 млн. лв. за замяна на водопреносната мрежа, но той за какво да е отговорен, че 70% от водата се губи по пътя, защото 

 

в Перник придвижват водата не по тръби, а през решето?! 

 

Затова за 10 години държавното управление увеличи цената на водата за хората 3 пъти. Те вода може да нямат, но ще заплащат!

И по този начин - трудно дишащи, много жадни и леко разхлабени се пробват да живеят българските коали. Посрещнаха отгоре-отгоре Коледа, Нова година, Йордановден и Ивановден. 

Но държавното управление бди. В този тегав за нацията миг пристигна информацията за нови огнища на африканска чума по свинете. Казаха, че отново е пламнало в Луковит, Попово, Търговище, Шумен и експертите ще дойдат да изколят свинете. Т.е. и храната понижа. 

Балканските коали устояха и на това, само че след това ги застигна новината, че поради високите цени и тоталната беднотия всяко трето балканско торбесто няма нужните средства, с цел да си осигури достатъчно отопление на домовете си. С подобен дял енергийно небогати България се подрежда преди всичко в Европейски Съюз, несъмнено. Данните били за 2018, но не ми е известно през 2019 година някой тук да е забогатял внезапно, с изключение на ония, дето внасят отпадък от Неапол.

Разбира се, значимото в тази ситуация е едно - тия хора умишлено ли ни морят , или нещата се точат по този начин кофти поради функционалната им несръчност. Щото отдалеко е ясно, че в Австралия има естествено злополучие, а в България - човешка нелепост. Не аз, ГЕРБ видя интрига в цялата тази история - към водната рецесия Красимир Велчев прозря скрит план против страната. Което си е чиста неточност, щото това, което се случва, по-скоро мяза на скрит план против човечеството. Ако имаше проведен опит, той евентуално е на тематика: по какъв начин един аеробен организъм може да живее без храна и вода. Но аз не виждам съгласуваност в изтреблението ни, защото съм класическа жертва на позитивното мислене. 

Онзи ден Фредерик Бегбеде написа черно на бяло, че човечеството провежда личното си изгубване. И защото човечеството е абсолютно наясно с наближаването на съдбовния си край, на него не му остава нищо друго с изключение на да се майтапи свиреп с клетата си орис. Прав е.  
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР