По информация от събота броят на моряците, диагностицирани с COVID-19

...
По информация от събота броят на моряците, диагностицирани с COVID-19
Коментари Харесай

САЩ изтеглят самолетоносача си от Близкия Изток заради пандемията

По информация от събота броят на моряците, диагностицирани с COVID-19 на борда на USS Theodore Roosevelt е 155, което е растеж с 13% за последните 24 часа. Според американските военноморски сили досега към 44% от 5-хилядния личен състав на самолетоносача са тествани за болестта, като 1548 души са свалени на сушата.

© Handout Разрастващата се пандемия от ковид стартира все по-сериозно да въздейства върху стратегическия баланс на силите по света и в частност на Съединени американски щати - най-засегната от новата болест страна сега. Оказва се, че в края на предходната седмица въоръжените сили на страната са били принудени незабавно да изтеглят своя самолетоносач USS Harry Truman от стратегическия конфликтен регион на Близкия Изток.

Информацията за това е била доказана от публични щатски източници пред списание Foreign Policy, което съгласно медиата може би е индикация за началото на битка запаси вътре в Пентагона поради разпространяването на COVID-19 измежду армейския личен състав.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Въпреки че това към момента не е доказано публично, USS Harry Truman, който в началото трябваше да бъде ситуиран в Персийския залив в подтекста на напрежението с Иран, съвсем несъмнено ще бъде пребазиран в зоната на деяние на Тихоокеанския флот, където самолетоносачът USS Theodore Roosevelt беше подложен под краткотрайна карантина поради голям брой случаи ковид на борда.

В момента плавателният съд, който се трансформира в самобитна военна версия на злощастния круизен транспортен съд Diamond Princess, е пуснал котва в пристанището на стратегическата американска военна база на остров Гуам, където управлението на военноморските сили преценя по какъв начин да действа оттук насетне.

По информация от събота броят на моряците, диагностицирани с COVID-19 на борда на USS Theodore Roosevelt е 155, което е растеж с 13% за последните 24 часа. Според американските военноморски сили досега към 44% от 5-хилядния личен състав на самолетоносача са тествани за болестта, като 1548 души са свалени на сушата. Никой от тях не е хоспитализират, допълват от флота в свое публично изказване, представено от организация Reuters.

Критикуваш Пентагона - следва уволняване

В четвъртък капитанът на USS Theodore Roosevelt Брет Крозиър беше освободен от служба поради мощно сериозно писмо до Пентагона, в което упреква управлението на военноморските сили, че не прави задоволително, с цел да ограничи разпространяването на ковид на борда на атомния самолетоносач. Морският офицер е изискал от началниците си да смъкна на сушата в Гуам към 4000 моряци и да ги сложи в изолираност, само че не е срещнал схващане, защото това дейно би извадило от строя плавателния съд за интервала на карантината. Въпросната преписка обаче изтече до медиите, която очевидно е предизвикало суровите ограничения по отношение на капитана. При слизането си от борда обаче кап. Крозиър беше приветстван и изпратен като воин от своя екипаж.

Въпреки че управлението на военноморските сили на Съединени американски щати твърди, че екипажът, останал на борда на USS Theodore Roosevelt е задоволителен за реакция при положение на рецесия, извеждането на близо 1/3 от личния състав сигурно ще се отрази на ефикасното действие на флотилията от самолетоносачи, изключително в подтекста на това, че USS Ronald Reagan сега е на изсъхнал док и е в развой на профилактичен ремонт.

" И защото USS Theodore Roosevelt дейно е изваден от оперативна подготвеност, новият началник на съвета на шеф щабовете ще би трябвало да потърси различен самолетоносач от състава на друго командване, с цел да попълни недостига в Близкия Изток ", разяснява Мик Малрой, някогашен началник на близкоизточните интервенции в Пентагона до ноември 2019 година, пред Foreign Policy. " Корабът Теди Рузвелт няма да бъде единственото американско " острие ", което ще бъде наранено ", обобщава пред изданието Кори Шейк, шеф по въпросите на защитата и външната политика във вашингтонския тинк-танк American Enterprise Institute.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР