По информация на ведомството, Северна Корея има четири специални служби,

...
По информация на ведомството, Северна Корея има четири специални служби,
Коментари Харесай

National Interest: Пентагонът посочи „най-мощното оръжие“ на Северна Корея

По информация на ведомството, Северна Корея има четири специфични служби, които се занимават с външно разузнаване, контраразузнаване, секретни интервенции и активност на територията на Южна Корея. В случай на боен спор на Корейския полуостров най-ефективният инструмент в ръцете на севернокорейските управляващи може да станат специфичните служби. Това написа National Interest, базирайки се на отчет на Пентагона.

По информация на изданието, Северна Корея има две съществени разследващи служби. Първата се занимава с външно разузнаване и секретни интервенции, а втората – с контраразузнаване.

Отбелязва се, че Разузнавателното ръководство на Генералния щаб на севернокорейската войска, което дава отговор за външното разузнаване, е основано по пример на Главното разследващо ръководство на Генералния щаб на Въоръжените сили на Съюз на съветските социалистически републики. То се състои от шест подразделения, отговарящи за провеждането на секретни интервенции, разузнаване, мониторинг на киберпространството, събиране на данни зад граница и междукорейските договаряния.

Министерството на защитата на сигурността на страната е основното настоящо лице в контраразузнаването. То също е основано по руски пример. От Пентагона настояват, че ведомството непосредствено се подчинява на Ким Чен Ун.

Дейността на другите две специфични служби е обвързвана с Южна Корея.

National Interest отбелязва, че спецслужбите са една от основните опори на Северна Корея, която може да бъде сполучливо употребена при положение на спор на Корейския полуостров и да работи безмилостно. Например, на спецслужбите на Пхенян се приписва убийството на по-големия брат на Ким Чен Ун – Ким Чен Нам.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР