По информация на посолството ни в Индия към 12:00 ч.

...
По информация на посолството ни в Индия към 12:00 ч.
Коментари Харесай

Външно: Има българи в атакуваните хотели в Шри Ланка

По информация на посолството ни в Индия към 12:00 ч. няма данни за потърпевши български жители при терористичните офанзиви в три църкви и три хотела в Шри Ланка. Взривни устройства бяха задействани в църквите Kochikade Church, Katuwapitiya Church и Church in Batticaloa, както и в хотелите Shangri La hotel, Cinnamon Grand Hotel и Kingsbury Hotel.

В един от потърпевшите хотели - Shangri La Hotel се намират шестима български жители, които са в сигурност. Те имат връзка с посолството в Делхи, с оглед оказване на подпомагане при нужда, оповестяват от външното ни министерство.

Посолството на Република България в Делхи е в непрекъснат контакт по линия на локалното консулско съдействие с посолството на страните от Европейски Съюз в Делхи, където се подава настояща информация от Коломбо, в тази частност и от Делегацията на Европейския Съюз (ДЕС).

Препоръчително е българските жители в Шри Ланка да заобикалят места, в които се организират религиозни прояви или наоколо до религиозни храмове, а също и да проявават нерешителност, в случай че са наоколо до огромни събирания на хора, митинги или демонстрации.

При потребност, българските жители могат да се свържат с посолството на Република България в Делхи на тел.: + 91 11 26115549; +91 11 26115550 или при изключителна обстановка и в отвън работно време на тел.: + 91 9910999498.

Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на Дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: [email protected].

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР