По информация на посолството ни в Атина пътуващите до Гърция

...
По информация на посолството ни в Атина пътуващите до Гърция
Коментари Харесай

Гърция иска задължителен отрицателен коронавирус тест за пристигащите със самолет от България

По информация на посолството ни в Атина пътуващите до Гърция със самолетни полети от България и Румъния от вторник, 28 юли 2020 година ще би трябвало да показват на гръцките гранични управляващи негативен резултат от ПСР-тест за ковид, осъществен до 72 часа преди влизането им в Гърция. Това оповестиха от Министерство на външните работи.

Само пасажери, които имат документ за негативен PCR-тест, ще бъдат допускани в Гърция. Сертификатът за негативен резултат от проба за ковид би трябвало да бъде публикуван на британски език и да съдържа трите имена и номера на паспорта (лична карта) на пасажера. Сертификати, които не дават отговор на тези критерии, няма да бъдат одобрявани. Фалшифицирането на документ се санкционира от гръцкото законодателство.

Пътуващите би трябвало да бъдат тествани лабораторно с РТ-PCR посредством взимане на секрет от устата или носа. Тестовете за ковид ще бъдат признавани, в случай че са направени в национални референтни лаборатории, национални здравни лаборатории или частни лаборатории, които са упълномощени от съответните национални органи по акредитация (не безусловно особено за COVID-19).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР