По информация на Генералното ни консулство в Одрин обстановката на

...
По информация на Генералното ни консулство в Одрин обстановката на
Коментари Харесай

Обстановката на ГКПП „Капъкуле“ се нормализира

По информация на Генералното ни консулство в Одрин ситуацията на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капъкуле “ е нормализирана. Това оповестиха от Министерството на външните работи.

Към 16:00 часа българско време за неплатени пътни такси на митнически паркинг на територията на митническа зона „ Тракия “ са арестувани два леки автомобила, няма арестувани товарни коли.

Във връзка с въведената на 11 април 2019 година система за възнаграждение на излизане от Турция на Граничен контролно-пропусквателен пункт на наложени парични санкции за пътни такси по информация на Генералното ни консулство турските митнически управляващи са открили, че са били позволени механически неточности при към 100 случая с непознати жители и са били надвзети парични суми.

Към момента не може да се каже при какъв брой от тези случаи става въпрос за български жители и компании. Но на състоялата се през днешния ден среща на генералния ни консул в Одрин с шефа на Митници „ Тракия “ е реализирана договореност до края на тази седмица и след правенето на цялостен разбор на въпросните неточности, турската страна да даде на Градска канализация Одрин лист на колите, на които са били наложени и заплатени по-високи такси. Ще бъде възложен и електронен адрес, на който да се изпращат молби за възобновяване на надвзетите суми.

Турската страна е поела ангажимент след приемане на въпросните молби надплатените финансови средства да бъдат възобновени в къс период.

В Генералното ни консулство в Одрин все още са постъпили 2 съответни сигнала от български жители за надвзети суми за неплатени пътни такси, които се ревизират.

Според въведената на Граничен контролно-пропусквателен пункт в Турция нова система на излизане от страната се изисква заплащане на незаплатени пътни такси от 01.01.2017 година насам. Българските жители, искащи да ревизират дали имат неплатени пътни такси в Турция, зачислени на техните моторни транспортни средства, може да го създадат на електронен адрес: https://webihlaltakip.kgm.gov.tr/WebIhlalSorgulama/Sayfalar/Sorgulama

В момента новата система включва събиране само на неплатени пътни такси – за автомагистрали, мостове, пътни уреди, само че се чака в бъдеще да проработи в цялостен потенциал, в това число и за събиране на неплатени санкции за нарушаване на разпоредбите за придвижване на територията на Турция. Във връзка с това е целесъобразно българските жители прецизно да съблюдават разпоредбите за придвижване по пътищата и други разпореждания на територията на Турция.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР