По-хладното и дъждовно време това лято е резултат от фаза

...
По-хладното и дъждовно време това лято е резултат от фаза
Коментари Харесай

Очакват следващите години да бъдат със студени зими и хладни лета

По-хладното и дъждовно време това лято е резултат от фаза на 11-годишен цикъл, в която се намира Слънцето в този момент. Това сподели доцент Борис Комитов – началник на Центъра за безоблачен и слънчево-земен мониторинг в Стара Загора, представен от БНР.

Според специалиста, под въздействие на слънчевия най-малко, който ще бъде доближат през 2019 година, идващите няколко години ще са със студени зими и хладни и дъждовни лета.

„ България да се ориентира към климатично-независима стопанска система. Трябва да имаме рационална тактика в региона на стопанската система, реиндустриализация, развъждане на културите, които подхождат на нашите условия, примерно каквито са били през 19 век. Тогава не са се сеели субтропични култури. Морският туризъм ще става все по-непечеливш през идващите десетилетия ", разяснява още доцентът.

Според него страната ни би трябвало да развива нуклеарната енергетика и топлоелектрическите централи. Той дефинира като „ спекулации " изказванията, че въглеродният двуокис от ТЕЦ-овете може да повлияе на климата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР