По хиляда нарушители на пътя всека седмица хваща Пътна полиция.

...
По хиляда нарушители на пътя всека седмица хваща Пътна полиция.
Коментари Харесай

По 1000 карат без книжки, пияни или надрусани всяка седмица

По хиляда извършители на пътя всека седмица хваща Пътна полиция. Те карат без книжки или под въздействието на алкохол и опиати. Това заяви пред Българска национална телевизия основен контрольор Росен Рапчев от Пътна полиция. Едва на 10 на 100 от тях до момента са били свалени регистрационните табели на колите. С новите разпореждания броят на глобените ще се усили, което ще спре повече водачи да карат пияни или без брошура, надяват се от КАТ. Полицаите ще ревизират към този момент и пасажерите в колите, които стопират. Ако имат неплатени санкции, ще им бъдат връчвани и нови фишове или актове.

По думите на Рапчев лятото е най-натовареното време по отношение на сигурността на придвижване, защото пътищата са извънредно натоварени и трафика е доста засилен. Ето за какво всички налични екипи в Пътна полиция ще бъдат на основните пътища и автомагистралите и най-много към курортните комплекси и към границата с Гърция и Турция. Освен контрола на скоростта, която е и повода за много от ПТП-та, ще се следи и за нападателните водачи, които ще бъдат изкарвани от пътя, изясни контрольор Рапчев.

"Предвидили сме профилирани интервенции. При такива интервенции ще понижаваме скоростта и тук-там с отбивки ще се прави надзор. Вече всички пътни служители на реда имат таблети и ще се ревизира цялото досие на лидера. Неплатилите санкции ще би трябвало да ги платят на място. Освен това полицейските чиновници ще ревизират и всички пасажери в автомобила и ще връчват фишове и на тях, в случай че имат такива ", изясни Рапчев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР