По гръцката национална телевизия беше показана карта на Република Македония,

...
По гръцката национална телевизия беше показана карта на Република Македония,
Коментари Харесай

Вечер: Гърция иска да раздели Македония на четири кантона

По гръцката национална телевизия беше показана карта на Република Македония, чиято територия е поделена съгласно замисъла на Атина, написа скопският " Вечер ", представени от Блиц.

Това беше съпроводено от констатацията, че " единственото решение за Скопие " е Вардарска федерация, поделена на четири кантона - гръцки, мюсюлмански, сръбски и български.

Остава неразбираемо единствено от кое място създателите на тази карта откриха малцинствата, които би трябвало да преобладават в съответните кантони, продължава " Вечер ".

В средата на предходната година Македония беше основната тематика на срещата сред Гърция, Сърбия и България в Солун. А че тя има поддръжката на Брйксел бе доказано от наличието на ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

" Дали ще разделят Скопие? - Тристранна среща на Гърция, Сърбия и България в Солун ",беше заглавието, под което гръцкият вестник " Пронюз " тогава написа, че задачата на мероприятието е " обезвреждане на неустойчивостта, създавана от Македония ".

Вестникът тогава написа, че в този подтекст се обмисля и сюжет за делба на Македония на три зони на въздействие: сръбска, гръцка и българска.

Това в действителност било повтаряне на по-стария сюжет за делба на Македония сред Гърция и Сърбия. Единствената разлика била, че този път е включена и България, която била загрижена по отношение на претенциите на Македония към Пирин.

" Пронюз " тогава написа, че на срещите на Ципрас с Борисов и Вучич " от необикновен интерес били историческите и съседски несъгласия, които били предизвикани от Македония ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР