По-голямата част от военния персонал на Бундесвера (Въоръжените сили на

...
По-голямата част от военния персонал на Бундесвера (Въоръжените сили на
Коментари Харесай

НАТО поема командването на армията на Германия

По-голямата част от военния личен състав на Бундесвера (Въоръжените сили на Германия) ще бъде трансфериран под командването на НАТО до 2025 година Това съобщи немският министър на защитата Борис Писториус, представен от ТАСС и News.bg.

Сигурността на нашите съдружници е наша сигурност. Следователно до идната година по-голямата част от Бундесвера ще бъде подложен под командването на НАТО и почти 35 000 от тях ще бъдат в най-високите равнища на подготвеност, разясни той.

По думите му главният фокус е да бъдат предпазени съдружниците по източния фланг на НАТО. От Далечния север до Балканите, от Балтийско море до Средиземноморието отделяме обилни запаси за гарантиране на сигурността на съдружниците и на НАТО като цяло ", акцентира Писториус.

Министърът на защитата означи, че Германия усилва наличието на Бундесвера на източния фланг на НАТО. Той посочи, че разполагането на немски военни в Литва по-рано тази година е явен сигнал към Владимир Путин, че НАТО ще брани съюзническата територия, в случай че съветски боец стъпи на нея.

На 6 май немският канцлер Олаф Шолц по време на посещаване в Латвия съобщи, че към 35 хиляди немски военни са подготвени бързо да окажат поддръжка на съдружниците при положение на изключителна обстановка. Той акцентира, че Бундесверът ще се концентрира върху отбраната на Североизточна и Централна Европа.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР