По-голямата част от сигналите, които получихме от гражданите с предложения

...
По-голямата част от сигналите, които получихме от гражданите с предложения
Коментари Харесай

Голяма част от сигналите на граждани за ремонт на пътищата през 2023 г. са включени в програмата на АПИ

По-голямата част от сигналите, които получихме от жителите с оферти за поправки през 2023 година са включени в капиталовата стратегия на Агенция „ Пътна инфраструктура “ и все още са на разнообразни стадии, заяви инж. Десислава Паунова, член на Управителния съвет на АПИ, пред БНР.

От постъпилите 667 оферти 493 са за сектори от републиканската пътна мрежа, като преобладаващите са за третокласни и второкласни пътища. 174 сигнала са за сектори от общинската пътна мрежа и те ще бъдат предоставени на сдружението на общините. Получените оферти са част от самодейността мнението на жителите да бъде взето поради при подготовката на капиталовата стратегия за идната година. Целта е посредством приемането на противоположна връзка да се усъвършенства процесът на обмисляне на дейностите за планиране, строителство и поддържане на републиканската пътна мрежа за всяка календарна година.

Най-много са предложенията за пътищата в областите Плевен, София и Бургас, а за някои от тях към този момент са подхванати ограничения. Например за трасето Козар Белене – Левски се организира социална поръчка за избор за реализатор на проектирането на главния ремонт. За друга значима права - Дюлинския проход, е оповестена тръжна процедура за избор на реализатор на ремонтните работи и за строителен контрол.

В Софийска област най-вече оферти – 10, са постъпили за ремонта на второкласния път София – Самоков. Сред препоръчаните за главен ремонт пътни сектори е правата Вакарел – Ихтиман, за която сега се приготвя оповестяването на социална поръчка за планиране, а по-късно ще може да се организира и за реализатор на строително-монтажните работи и за контрол.

До края на годината планираме да разработим програмата, която ще следваме през 2023 година, заяви инж. Паунова. Тя изясни, че критериите, по които ще се дефинират правите са сложни, само че приоритет ще имат секторите, за които има подготвени планове за ремонт, положението на трасето, записаните пътни произшествия по него и интензивността на придвижване. Относно бюджета на АПИ за идната година инж. Паунова съобщи, че се надява организацията да разполага със средства, обезпечаващи дейностите, които би трябвало да се изпълнят.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР