По-голямата част от Северна България не е защитена от градушки.

...
По-голямата част от Северна България не е защитена от градушки.
Коментари Харесай

Борим се с градушките с разположение на ракети, правено заради статистика отпреди 50 години

По-голямата част от Северна България не е предпазена от градушки. Тази констатация на Българска национална телевизия беше доказана от шефа на Изпълнителна организация " Борба с градушките " Ваньо Славеев.
Славеев удостовери, че разчитаме на разполагане на противоградните ни ракети на статистика и разбор отпреди половин век. Но в този момент към Левски, Русе и Силистра към този момент по-често имало градушки, поради което ще се откриват два нови полигона.
Иначе Славеев сподели, че досега през тази година са изстреляни 543 противоградни ракети, като са разрушени 68 облачни кафези. Агенцията разполага с 13 000 ракети. " Все още не сме магьосници, с цел да променяме времето – можем малко да го модифицираме ", сподели Славеев.
Припомняме, че на Гергьовден имаше мощна стихия и градушка в Плевенско, като най-вече пострада село Българане. По думите на Славеев обаче облачната клетка, отговорна за Българене, предходна на 30 километра от предпазена с ракети територии и организацията не могла да направи нищо.
Ако имаше самолетна отбрана, щяхме да предотвратим градушката, съобщи Славеев. Оказа се, че се готви нов закон, с цел да е допустимо нормативно да се уреди такава отбрана. 90% от България ще бъде предпазена при подобен механизъм, акцентира шефът на ИА „ Борба с градушките ”. Трябва да се вземат някакви ограничения да се отбрани Северна и Източна България, сподели още Славеев.
Междувременно стана ясно, че поради забрани по време на визитата на папата в Пловдивско не е могло да се стреля с противоградни ракети. Заради това тъкмо в Раковски, където Светият отец отиде, е имало " суха градушка " - дребни ледени парчета без забележима облачна маса.
Според синоптичната прогноза, има заплаха от градушка към края на седмицата, а като цяло времето през месец май допуска да има още градушки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР